Studii viitoare despre Sclerodermie

Completați informațiile dvs. aici:
*Campurile de mai jos sunt obligatorii daca doriti sa va putem contacta







Despre sclerodermie
Sclerodermia este o boala autoimuna, o afectiune rara a tesutului conjunctiv, care incepe sa se manifeste, cel mai frecvent, in intervalul de varsta 25-55 de ani. In majoritatea cazurilor debuteaza cu asa-numitul Fenomen Raynaud – o sensibilitate crescuta la frig a mainilor si picioarelor.

Cauze sclerodermie
Din pacate, asa cum se intampla cu majoritatea bolilor autoimune, cauzele sclerodermiei nu sunt (deocamdata) pe deplin intelese, desi se considera ca factori genetici, de stil de viata sau agenti virali pot declansa aparitie acestei afectiuni. Diagnosticul se pune de un medic reumatolog, pornind de la constatarea aparitiei anumitor trasaturi faciale specifice (de tip „Mauskopf”), a fenomenului Raynaud si a modificarilor aparute la nivelul degetelor (de forma si culoare, poate chiar aparitia ulcerarilor).

Tratament sclerodermie
Tratamentul adecvat depinde in primul rand de un diagnostic corect. Sclerodermia poate fi localizata, sistemica limitata sau sistemica difuza. Sclerodermia localizata afecteaza doar pielea, in timp ce sclerodermia sistemica ajunge sa afecteze si organele interne. De obicei, tratamentul pentru sclerodermie include medicamente pentru imbunatatirea circulatiei, medicamente care reduc activitatea sistemului imunitar si incetinesc progresia bolii, steroizi pentru ameliorarea problemelor articulare si musculare, hidratarea zonelor afectate ale pielii pentru a le mentine suple si pentru a ameliora mancarimea si alte medicamente care actioneaza asupra simptomelor.
Din pacate, un tratament propriu-zis, care sa elimine cu adevarat boala si, mai mult, numerosi pacienti diagnosticati cu sclerodermie nu reusesc sa tina nici simptomele sub control suficient de bine cu optiunile de tratament disponibile in acest moment. Însa, se lucreaza constant la noi posibile optiuni terapeutice pentru sclerodermie, dar pentru ca acestea sa devina disponibile publicului, este nevoie de voluntari care sa se inroleze in studii clinice pentru sclerodermie. Medicatia de studiu va fi gratuita, la fel analizele si investigatiile medicale implicate in studiu, participantii fiind monitorizati constant. Astfel, cei care au incercat deja fara succes multiple tratamente, au ocazia sa acceseze posibile solutii inovatoare, care nu vor fi disponibile pe piata decat peste cativa ani.